Çarşamba, Kasım 15, 2006

GOOGLE VIDEO SITESINDE GUNEY AZERBAYCAN XERITESI...

From: musalinca@...
Subject: Bu kez de Iran harita krizi yasiyor...
Date: Mon, 13 Nov 2006 07:59

Salam dostlar,
shexsen bu xeberi googldan yoxlaya bilmedim.
Eger duzdur se farslar etiraz edirse bize dushen vezife ise
googla maillerimizle destek olmaq ve teshekkur etmekdir.
Hormetle

Mustafa ALINCA


Milliyet 13.11.2006
http://www.milliyet.com.tr/2006/11/13/index.html

Bu kez de Iran harita krizi yasiyor...

Iran’daki Tebriz bölgesini Azerbaycan’in bir parçasi gibi gösteren bir harita Google Video sitesinde yayinlaninca Tahran ile Amerikali arama motoru arasinda gerilim yasandi.
Türkiye’nin de zaman zaman karsilastigi harita krizleri bu kez Iran ile dünyaca ünlü arama motoru Google’i karsi karsiya getirdi. Guardian gazetesinin haberine göre, Iran’daki Azeri bölgesinin baskenti Tebriz’i “Su anda Iran topraklarinda bulunan Güney Azerbaycanö olarak nitelendiren bir görüntü, Google Video’da yayinlandi.
Sitede yayinlanan turizm filminin bu metni, Tahran tarafindan “Iran’in toprak bütünlügüne karsi bir müdahaleö olarak kabul edildi. Iranli milletvekili Valiallah Azarvash, “Bir Iranli asla böyle bir seyi kabul edemez. Milattan Önce 2000 yilindan bu yana Tebriz ve Dogu Azerbaycan Iran’dan hiç ayrilmadi. Simdi nasil bir baska yere ait olabilir kiö dedi.

PROTESTO ÇAGRISI
Iran Enformasyon Teknoloji Bakanligi da Iran halkini Google’a protestolarini iletmeye çagirdi. Bakanligin Meclis Temsilcisi Samad Mohmen Bela, “Bu eylem, bir baska ülkenin islerine karismak için tipik bir örnek. (Buna karsi) En basit ve en etkili yöntem, bütün Iranli kullanicilarin Google’i e-mail yagdirmasidirö diye konustu.
Bu yilin baslarinda Tebriz bölgesi, Farsça yayinlanan bir gazetede Azerice konusanlari hamam böcegine benzeten bir karikatür yayinlandigi için siddet eylemlerine sahne olmustu.(





Hiç yorum yok: