Cuma, Haziran 22, 2007

BATİ EMPERYALİZMİNE QARŞİ İran İSLAM EMPERYALİZMİNİ DESTEKLEMEYİN! S.Terlan

S.Terlan

azkobil@hotmail.com
Son Güncelleme: 02.04.2007


BATİ EMPERYALİZMİNE QARŞİ İran İSLAM EMPERYALİZMİNİ DESTEKLEMEYİN! S.Terlan
02.04.2007



Yillar önceden İran islam Emperyalizmi basqi habele terrörle öz iqtidarini İran adli ülkede yürütür.1979 İran çalinmiş devriminden beri yüz minlerce idam,bir milyondan fazla İran-İraq savaşinda ölüm,habele yarali,dünyanin çeşidli ülkelerinde müsülmanlari özellikle elevileri(şiileri)kuşkurtmaq,silahlandirmaq,muhaliflerini her yerde terrör etmek,en gerici yasalari İran adli ülkede yürütmek,bütün insan haqlarini(hatta burjuvazi çerçevesinde olaraq)yaxmaq, İran adli ülkede işçi sinifini en kötü duruma getirip çixarmaq habele etniklere qarşi saysiz hesapsiz cinayetler vb İran islam Emperyalizminin cinayetlerinden sayilmaqdadir.

İran islam hakimiyetini neden Emperyalist olduğu başqa bir meqalede açiğlanmalidir,ancaq helelik bu notda Sollarin Bati Emperyalizmine qarşi(habele başqa Sağçi devletlere qarşi)İran islam Emperyalizmini hatta dilde,yazida desteklemek özellikle İran adli ülkede yaşayan işçi sinifini habele bütün emekcileri ezmek anlaminda birde dünya düzeyinde bilmeden yeni bir Emperylaizm türüne alan açmaqdir.

Biz Güney Azerbaycan Solculari başqa ülkeler Solcularina bu qavrami xatirladip vurğulamaliyiq.Maelesef dünya düzeyinde Solcularin bir sayisi İran islam Emperyalizminin düzeninden (Benapartizminden,"Sermaye-işlev"inden habele "Sermaye-malikiyet"inin ilişgisinden habele devrimci örtüde görünmemiş çağdaş Emperyalizminden) xebersiz saxladilirken bazen Bati Emperyalizmi qarşisinda bu Faşist iqtidara yumuşaq davranirlar,bakin Hogo Çavez vb kimilerin mevkelerine...

Helelik bu notda xatirladiram:anti xalq habele anti işçi bir iqtidar,anti Emperyalist olamaz.

Biz Güney Azerbaycan Solculari habele bütün Solcular İran islam Emperylalizminin Bati Emperyalizmile qarşitliğindan yararlanip bu bölgede işçi sinifinin harekatini yükseldip güclendirmeliyik.

Unutmayaq İran-Bati mücadelesi Emperyalalistler mücadelesidir,yanlişa uğramayaq Solcular!


S.Terlan

1 yorum:

Kaan dedi ki...

Guney Azerbaycan'da bulunan komunist yoldaslari bu bildiriden dolayi tebrik ve onlara tesekkur ediyorum. Iran Islam Devletinin isci-dusmani karakterine dikkat cekmek ve bati karsiti solculari bu rejime verdikleri destekle bolgede isci sinifi hareketinin guclenmesini engellediklerini hatirlatmakla cok iyi bir is yapmissiniz. Tesekkurler.