Cuma, Haziran 22, 2007

GÜNEY AZERBAYCAN 1 MAYİS 2007 TECRÜBELERİ Aytan Sümer

GÜNEY AZERBAYCAN 1 MAYİS 2007 TECRÜBELERİ Aytan Sümer 02.05.2007



Bu yil Güney Azerbaycanda 1 May harekati daqinaq formada geçirildi bu olayin nedenleri özetce bunlardan ibaretdir:

1-Güney Azerbaycan özgür sol örgütünun yenice formalaşmasi.

2-Sola dayir tarixsel problemlerin habele olaylarin yeterince açiqlanmamasi.

3-İran islam Emperyalizminin çeşidli basqilari.

4-İran adli ülkede entelektüel neslinin bir zincir gibi qirilmasi.

5-Burada ekonomik nedenlere dolayi işçilerin işden atilacaqlari korkusu.

6-Güney Azerbaycanin Milli fe'allari habele teşkilatlarinin bu önemli konuyu baykot etmeleri yada çok önemsiz sandiqlari,örnegin Güney Azerbaycan Milli harekatine ayid olan GÜNAZ TV iki yildir (başdan beri) 1Maydan önceki gece canli yayinda olmayir bu qonuda habele sinifsal qonularda konuşmayir.

7-Bu yil işçiler İran adli ülkenin bazi bölgelerinden (güney Azerbaycanin Tebriz şeherindende neçe otobus) gösteri yapmak için Tehrana aparilmişdir,bazi İrançi örgütler bu qonudan Milli problemi ört-bastir etmek için (habele Farslari birde başkent Tehrani her harekette orijinal teqdim etmek için) ters istifade etmişler,mesela "sazmane mocahedine xelq e iran" gibi. Bu bulandirci hareketle muhalifet etmek gerekir.

8-Biz Güney Azerbaycan Solcu habele aydinlari Güney Azerbaycanda 1 May gösterilerin zayif olma nedenlerini aramali habele husus İrançi örgütlerin birde esefle GUNAZ TV habele milli feallarin çoxusunun sükütünü analiz etmeli habele birincide öz Sol soydaşlarimizdan çeşidli yardimlar istemeliyik.

YAŞASİN 1 MAY ANİSİ

Aytan Sümer

Hiç yorum yok: