Salı, Eylül 26, 2006

BILDIRI (9) XEBER (34)

BİLDİRİ (9)

Bununla bütün Azerbaycanda ve başka ölkelerdeki Azerbaycanlilarimizin Mehr ayinin birinde gösterdikleri direniş çabalarini deyerlendirib ve bu gösterilerin artiq teşkilatlanmaqi ve sinifsallaşmağini vurğulayiriq.Artirmaliki Azerbaycanin neçe şeherinde Mehr ayinin birinde medreselerde hazir olmaği tehrim etmiş bir neçe telebe ve müellim tutğlanmişlar.

BU BÖLGEDE VE GÜNÜMÜZDE GÜNEY AZERBAYCAN ÖZGÜRLÜGÜ SOSYALİZME DOĞRU İLK VE TEMEL ADDİMDİR.

AZERBAYCAN İŞÇİSİ ÖZGÜRLÜGÜN BAŞÇİSİ.

AZERBAYCAN KOMÜNİSTLİK BİLDİRİLERİ (AZKOB)


***********************

XEBER (34)

1385/7/2
Bu gün QEZVİN şeheri KOMPRESOR SAZİ 470 işçisi bu şirketin kapatilmasina dayir bu şirketin önünde gösteri yapmiş ve rejim terefinden baskiya meruz qalmişlar.

1385/7/2

Tebrizlilerden bir sayisi bu şeherde ve onlarin evlerinine yaxin nesb olunmuş İRANSEL müxabirat dekelinin nesbine ve onun sağlamliğa zererli olduğu nedenle etiraz etmişler.

1385/7/3

Bu gün QEZVİN şeherinde yerleşmiş nessaci-ye NAZ NEX işçileri TEHRANA gedib ve öz sürekli etirazlari ardinca gece saat 12 ye qeder NEHADE RİYASET CUMHURİ önünde etiraz aksiyasi geçirib ve rejim terefinden şiddetle tapdalanmişlar,artirmaliki bu işçiler 29 aydir ki ücret almayiblar!

1385/7/2


Bir sira Azerbaycanli kamyon sürücülerinden Tehranda Meclis önünde öz kamyonlarinin Gömrük de daha çox saxlatilmalarina dayir etiraz etmişler.

1385/7/2

HEMEDAN ŞEHERİ ÜSTANDARİ önünde sayica 50 çörekxana işçileri öz iş ve meişet durumlarina etiraz etmişler.

AZERBAYCAN KOMÜNİSTLİK BİLDİRİLERİ (AZKOB)

Hiç yorum yok: